maanantai 6. elokuuta 2012

Deep in the meadow, hidden far away

Kävin tuossa viime viikonloppuna vanhempien mökillä Atussa pienimuotoisissa rapujuhlissa. Samalla tuli ikuistettua kameralla vähän suuuuren tontin kaunista maisemaa, jonka upeasta kunnosta on kiittäminen vanhempiani. Miksi ihmeessä tuollainen energia ei ole viitsinyt periytyä minuun jolle on työ ja tuska pitää pikkuinen yksiönikin siistinä? Okei, en onnistu edes siinä. Kateeksi siis käy ja tulee mietittyä mikä meni meikäläisen kohdalla pieleen.

Sisääntulo Villa Jokelaan
Mökin hankkimisesta on jos oikein lasken sellainen vajaa kaksitoista vuotta ja nuorempana tuolla tulikin vietettyä paljon aikaa ihan ympäri vuoden. Omassa rannassa ja ruohokentällä riittikin tilaa mekastukselle. Paikka on kaunistunut vuosi vuodelta kun vanhemmat ovat hioneet mökin ja sen tilukset upeaan loistoon. Teininä mökkeily vanhempien kanssa alkoi pitkästyttää ja vähitellen käynnit maalaismaisemassa harvenivat enkä tänäkään vuonna ole saariston rauhassa käynyt kuin kolmesti.

Saunan vilvoittelupenkit
Yllä olevassa kuvassa näkyykin kaistale läheisestä minisaaresta... Muistan miten joskus skidinä oli kova juttu pulikoida sinne ja takaisin. Tänä kesänä vesi on ollut niin kylmää, ettei oikein tarkene.

Smurffimökki

Äidin kasvimaalla, raparperin alla...

Paljon hienoja muistoja mahtuu näihin maisemiin ja mökille on haudattu myös vuosia sitten edesmenneet gerbiilini, kauniimpaa leposijaa ei pikkuisilla siimahännillä voisi olla kuin täällä. Vaikka olenkin kaupunkilaissielu, niin Attuun on kiva tulla aina silloin tällöin lepuuttamaan mieltä ja nauttimaan maaseudun rauhasta. Tekemisen ei puutetta ei pitäisi ainakaan olla mökin varustuksen puolesta ja saarelaisten suosima hiljattain uudistuksen kokenut Paraisten porttikin on vain muutaman kilsan kävelyn päässä. Tai vaihtoehtoisesti sinne voi myös soutaa merta pitkin. Olisi niin paljon sanottavaa siitä millaisia tunteita paikka pienessä mielessäni herättää, mutta oma sanavarastoni ei taida riittää kuvaamaan noita tunteita.Lauantai-ilta meni ensin saunan ja uimisen merkeissä, jonka jälkeen siirryttiin katokseen nauttimaan illan antimista eli saksiniekoista, paahtoleivästä, viinistä ja pikku napantereista. Vaikka olinkin aika teini vanhempien ja näiden kavereiden keskellä, en silti voi valittaa illan tunnelmasta joka oli mitä mainioin. Rapujuhlat mökillä on yksi niistä asioista, jotka päättävät kuluneen kesän ja korkkaavat edessä siintävän syksyn joka tuokin tänä vuonna mukanaan täysin uusia haasteita ja seikkailuita meikäläisen osalta. Niistä ehkäpä lisää tuonnempana.


Deep in the meadow, under the willow
A bed of grass, a soft green pillow
Lay down your head, and close your eyes
And when they open, the sun will rise


Here it’s safe, and here it’s warm
Here the daisies guard you from every harm
Here your dreams are sweet
and tomorrow brings them true
Here is the place where I love you.


Deep in the meadow, hidden far away
A cloak of leaves, a moonbeam ray
Forget your woes and let your troubles lay
And when again it’s morning, they’ll wash away


Here it’s safe, and here it’s warm
Here the daisies guard you from every harm
Here your dreams are sweet

and tomorrow brings them true
Here is the place where I love you.

Here is the place where I love you.

Rue's Lullaby,  Suzanne Collins - The Hunger Games

1 kommentti: