Sivut

maanantai 30. heinäkuuta 2012

Lost in the City

Viimeisellä kesälomaviikollani kävin tekemässä parin päivän visiitin Tukholmassa vanhempieni kanssa. Matkaan lähdettiin tiistaina alkuillasta Turun suurelta ja hulppealta lentokentältä jolle tuli raahauduttua vähän turhankin ajoissa, mutta kyllä se aika siinä lonkeron ja pikku purtavan äärellä ihan rattoisasti kului.


 Itse olisin mieluummin taittanut matkan laivalla, mutta hävisin valtataistelun vanhempiani vastaan. No lentämisessä oli tietysti se hyvä puoli, että määränpäähän saavuttiin huomattavasti sutjakkaammin kuin merta pitkin seilaamalla. Lentomatka taisi kestää ruhtinaalliset 40 minuuttia ja oli meikäläiselle aika normi settiä (tässä rivien välissä päden maailmanmatkailuillani) ja repeilin joillekin skideille jotka olivat ihan into perseessä kun taisivat olla ensimmäistä kertaa lentokoneen kyydissä. Kyllähän sitä itsekin jaksoi nuorempana innostua, mutta nykyisin tulee lähinnä kitistyä miten neste pakkautuu joka paikkaan ja vatsa turpoaa kuin pullataikina niissä peltipatongeissa. Pakko kuitenkin hehkuttaa, että rakastan nousuja, laskuja ja ikkunasta avautuvia maisemia, vaikka nuo välillä ovatkin pelkkää sinistä taivaankantta. Lentokone on ehkä yksi nostalgisimmista paikoista mitä osaan itseni kohdalla mainita. Kun katselen ikkunasta ulos ja mietin omiani tulee vain sellainen jännä, haikea ja hieno fiilis.

Oikeasti tämä kuva on paluumatkalta, mutta whatevö
 Nopeasta matkustustavasta huolimatta ensimmäisenä iltana ei paljon muuta ehditty kuin hieman silmäillä Stokkiksen katuja sekä käydä tietysti syömässä. En muistanut ottaa syömästäni halloumi-juustosalaatista kuvaa ja olin imaissut ihanaisen jo lähes kokonaan turpaani kun tulin edes muistaneeksi kameraa.


Seuraavana päivänä söin ihan ensimmäiseksi vähän lisää kun tuli aika tutustua hotellin aamupalatarjontaan. Ja voi jummi jammi, sieltä löytyikin vaikka mitä. Itse ihastuin erityisesti jälkiruokapöydän tarjontaan, olisin voinut ravita itseni pelkästään niillä herkuilla. Pääpalkinnon vei ehdottomasti mutakakku jonka olisi voinut kyllä jättää hieman raaemmaksi (bros, mutakakun nimikin tulee siitä että se on sellaista tahmaa joka jumittuu joka paikkaan) sekä nutella, jonka olisin mieluiten ominut kokonaan itselleni, mutten sitten kehdannut.


Aamiaisen jälkeen oli aika suunnistaa törsäämään omaisuutta keskustan kauppoihin. Aika lahjakkaasti varojani sitten tuhlailinkin, mutta köyhtyminen taisi olla koko reissun keskeisin teema. En jaksa ottaa mitään ihkuposeja ostoksistani, mutta matkaan lähti mm. yhdet piikikkäät rengaskorvikset, pienellä korolla varustetut leopardikuvioiset nilkkurit, pusero jossa on jtn pellejä, sininen leopardihuivi, alusvaatteita, mustat reikälegginsit sekä musta pitsitaijokuvastaavaihmehärpäkemekko (kuulostaa pelottavalta, but mii laiks). Olikohan siinä kaikki? Ehkä, ehkä ei. Kun aamiainen oli vähän sulanut, ostettiin jätskikiskasta Ben & Jerry's jäätelöä. Maku taisi olla minttusuklaa tai jokin sellainen ja oli muuten hyvöö.


Tässä välissä käytiin heittämässä sitten ostokset hotellille ja naatiskelimme virvokkeita hotellin baarissa ennen kuin lähdimme tarpomaan Gamla staniin.

Osaan joskus ottaa ihan fiksustikkin
Kukaan ei varmasti ylläty kun kerron, että Gamla stanissa suunnistimme ensimmäisenä etsimään jotain kivaa kuppilaa. Löysimmekin yhden kivan italialaisen ravintolan/kahvilan/baarin/jonkun jossa sitten ryypättiin Irish Coffeet. Irkkulaista juomaa italialaisessa raflassa Ruotsissa, cool.



Tarvottiin aikamme ympäri ämpäri ja ihasteltiin alueen arkkitehtuuria. Kurkattiin myös johonkin kirkkoon sisälle, muttei kuitenkaan päästy eteistä pidemmälle koska pidemmälle päästäksemme olisi pitänyt maksaa jotain. No, näki siitä eteisestäkin ihan kivasti.





Löysin Gamla stanista myös aivan ihanat mustat haaremihousut. Tai no olisihan värejä ollut vaikka missä sateenkaaren sävyissä, mutta musta on aina se mukava turvallinen vaihtoehto. Äiti esitti heti oivallisen kehun "Noihin mahtuu vielä enemmän paskaa kuin noihin sun vanhempiin housuihin", että sillai. Nälkäkin pääsi yllättämään, joten kävimme myös vetämässä vähän ruokaa napaan ennen kuin poistuimme mestoilta. Tällä kertaa muistin kuvailla annokseni, joten kuolatkaa. Pasta frutti di mare, omomom.


Hotellille päin kuljeksiessamme aloin epätoivoisesti koluta läpi jokaista elintarvike- ja karkkikauppaa jonka näin, koska halusin törsätä viimeiset kruununi sylilliseen Polly Rockseja, jotka tuttavallisemmin tunnetaan myös Dregen Pollyina.

Hämmästyttävä yhdennäköisyys, vai mitä sanotte?
 Aloin hieman huolestua kun en vaahtosuklaapallukoita meinannut mistään löytää, mutta lopulta niitä löytyi T-Centralenista jostain kioskista. Olin iloinen ja kahmin noita mukaani roppakaupalla. Hämmentävintä oli se, että kassatäti oli ihan perus meiningillä vaikka lappasin tiskille sylillisen Pollyja muistuttaen lähinnä ylisuurta pähkinää.


Ennen hotellille paluuta kävimme vielä aitoon Jokela -tyyliin nappaamassa iltadrinksut jossain katubaarissa ja samalla korkkasin myös ensimmäisen Polly -pussin. Vanhemmat eivät noihin liiemmin ihastuneet (outoja ihmisiä), mutta jäipähän itselleni enemmän.

Loppuilta meni hotellilla koomaillessa ja siinä, että innostuin katsomaan iskän iPadilla Muumeja. Yritin myös vaihtaa Alfred J. Kwakin tunnaria soittoääneksi äidin kännykkään, mutten tajunnut siitä romusta mitään niin jäi se sitten tekemättä. Vissiin vähän lapsetti?

Viimeisenä päivänä eli torstaina emme ehtineet oikeastaan aamiaisen ja pakkaamisen lisäksi heittämään kuin pienen rinksan lähikaduilla. Enää ei tarttunut ostoksia matkaan, mutta eipä sitä raahaakaan oikeastaan enää ollut. Siitä pisteestä oli ihan jees lähteä pikku hiljaa kohti lentokenttää kun oli kassit täynnä (!!!) uusia riepuja ja Pollyja.

4 kommenttia:

  1. Irkkulaista juomaa italialaisessa raflassa Ruotsissa, cool.

    XDDDD Saatana. Tää täytyy kokee! Btw. sun äitis on ihana :'D "Noihin mahtuu vielä enemmän paskaa kuin noihin sun vanhempiin housuihin"<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :DD Hyvä ku ei kulttuurishokki iskeny siinä. Ja mun äiti on kyl aika pro <3

      Poista
  2. Mä oon niin kateellinen noista Dregen Pollyista. Oliko hyviÄ??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ne :3 niistä kolmesta mausta toi salty licorice on aika extreme makuelämys, mut jos extremen ystävä niin ehdottomasti tykkää siitäki.

      Poista