torstai 20. syyskuuta 2012

5 aihetta, 5 lausetta

A/N: En ole aikoihin keksinyt tänne mitään tähdellistä kirjoitettavaa niin ajattelin antaa pienen maistiaisen siitä mitä koulussa on tullut väkerrettyä. Tämä tehtävä taisi olla toissapäivältä, eli homman nimi oli se, että piti valita viisi aihetta ja jokaisesta kirjoittaa viiden lauseen teksti. Tunnistan tosin fuskanneeni, kirjoitin koulussa vain neljä tekstiä ja viidennen väsäilin tänään omaksi ilokseni. Olkaa hyvä, papanaiset.


Kun opin lukemaan

Iltaisin äiti istui sänkyni vieressä sylissään veljieni vanha aapinen. Tavasin kirjaimia ja annoin oikean äänteen muodostua kielelläni. Kerhosta tullessa luin satunnaisia kylttejä matkanvarrella ääneen, vaikken niiden merkitystä ymmärtänyt. Halusin näyttää, että osaan. Naapurintäti huolestui, koska oma muksu ei vielä osannut lukea.


Paras kaveri

Keskustelumme ovat puheripulia, sanojen muodostamaa sekasotkua. Säntäilemme öisillä kaduilla lapsen innolla, jättäen jälkeemme kummastuneita silmäpareja. Jaamme kaiken, olemme valmiita seikkailuun. Valvomme yöt ja nukumme päivät, jos silloinkaan. Edessämme on loputon tie, jolle hänen kanssaan on helppo astua.


Yksinäisyys

Olen sanonut itselleni, että minun on muututtava. Minun on nostettava sydämeni vadille ja tarjottava se ihmisille. Antaa heidän maistella ja tutkia sitä. Kuitenkin huomaan taas vetäytyväni. Sulkeudun omaan kuoreeni ja täytän mieleni uusilla, tyhjänpäiväisillä lupauksilla.


Makumuistoja mummolasta

Mamma letittää taikinaa siistiksi letiksi, kevyesti kuin hiuksia. Itse pyörittelen taikinasta pieniä nalleja, jotka saavat rusinoista nenän ja silmät. Uunissa nalleni pullistuu ja saa terveen rusketuksen. Korvien päät mustuvat hieman. Kun nalleni on jäähtynyt, puren siltä surutta pään irti.


Minä ja musiikki / Keikkafiilis

Olen hengästynyt, tunnen itseni voittajaksi. Olen saavuttanut tavoitteeni, sen rauta-aidan joka vielä hetki sitten oli etäinen kaistale horisontissa. Rentoudun ja täytyn kuplivalla odotuksella. Minuutit kulkevat hitaasti kuin unitautinen etana. Se on kuitenkin vain osa tämän hetken täydellisyyttä.

1 kommentti: