lauantai 1. joulukuuta 2012

Willun joulukalenteri: 1. luukku

Lumista joulukuun ensimmäistä päivää kaikki rakkaat karvakamut siellä nettilinjojen toisessa päässä! Jokin tajuton älynväläys sai meikäläisen aloittamaan tänä vuonna blogiin joulukalenterin, jonka tiimoilta pyrin postaamaan joka päivä jotain enemmän tai vähemmän jouluun liittyvää aina 25. päivään asti! Välillä on luvassa isompia juttuja, välillä vain jotain pientä riippuen ihan siitä miten inspiraatio alkaa myöten. Nyt vain pidetään peukkuja, etten feilaa tätä heti vaan buusti jatkuu aina sinne joulupäivään asti.

Eilen illalla otettu kuva meiksin pihalta.
Virittelin tätä jouluista ideaa jo syksyllä ja kuvittelin, että mulla on runsaasti aikaa kehitellä aiheita. Ei se kuitenkaan mennyt ihan niin justiinsa ja joulukuu pääsi yllättämään meikäläisen kuin eilinen lumimyrsky autoilijan. Lähdetäänpä siis liikkeelle vähän kepeämmillä aiheilla.

Yksi asia jonka moni on tässä vaiheessa kaivanut esille on joulukalenteri. Kauppojen hyllyt notkuvat kaikenlaisten kalenterien painosta ja niistä saa ties mitä pienistä leluista suklaaseen. Lisäksi useat nettikaupat julkaisevat päivittäin erilaisia tarjouksia joulukalenterin tyyppisessä meiningissä ja televisioruudut täyttyvät erilaisista ohjelmista, joiden jaksot etenevät lähtölaskentana kohti jouluaattoa.

Itselläni ei tänä vuonna ole kuin Veikkauksen joulukalenteri, joka on ollut perinne jo useana vuotena. Toistaiseksi tuo ei ole tarjonnut äkkirikastumista, mutta pienempiä summia on pari kertaa meikäläisellekin suotu. Muksuna puolestaan mikään ei ollut niin kova juttu kuin suklaakalenteri, vaikka niistä saadut suklaanpalat eivät kaksisen makuisia olleetkaan ja lisäksi mitättömän pieniä. Joskus olessani vielä ihan pikkuinen Willun puolikas, äiskällä oli tapana ripustaa portaiden kaiteeseen naru, josta roikkui pieniä kangaspussukoita. Niistä sitten sain kahtekymmenenäneljänä päivänä kaivaa leluja, makeisia ja muuta pientä.

Televisiossa pyörineistä joulukalentereista en oikeastaan ole koskaan liiemmin perustanut, ellei sitten lasketa sitä kaikkein legendaarisinta ja nauruhermoja kutkuttavinta: The Joulukalenteria.


Jo pienenä pullana tuota tuli tapitettua telkkarista, vaikka vitsit ja englannilla maustetut lauseet menivätkin yli ymmärrykseni. Sarja lunasti paikkansa sydämessäni ja riemu olikin suuri, kun subtv ilmoitti uusivansa sarjan vuonna 2007 usean vuoden odotuksen jälkeen. Nykyisin jaksoja kelpaakin sitten tapittaa juutuubin puolella.

Ohjelman sisäkohtaukset kuvattiin Saks Film & Tv:n studiossa Århusissa Tanskassa lokakuussa ja ulkokohtaukset Suomessa marraskuussa vuonna 1997. Televisiössa sarja esitettiin ensimmäistä kertaa niin ikkään vuonna 1997 ja uusittiin heti seuraavana vuonna, jonka jälkeen tulikin sitten yhdeksän vuoden tauko.

Jos et ole sarjaa aikaisemmin katsonut, niin katso nyt, mutta älä ota liian vakavasti tai menee katselukokemus pilalle. Sarjan hienous on nimenomaan siinä, että sen parissa voi mukavasti jättää aivot narikkaan. Ei joulunodotuksen tarvitse niin helkkarin vakavaa olla.

Jokainen saa vapaasti hölistä kommenttilootaan omista joulukalentereistaan - millainen on nyt, millainen on joskus ollut. Onko jokin televisiossa pyörinyt joulukalenteri jäänyt erityisesti juuri sinun mieleesi?

Saatte myös vapaasti heitellä ideoita ja toiveita tulevien päivien varalle. En voi luvata toteuttavani kaikkia, mutta pääni lyö sen verran pahasti tyhjää, että vinkeille olisi käyttöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti